Categories: Tüm videolar

Rap Müziği Nasıl Oluştu Hip Hop’ın Doğuş Hikayesi (11 ağustos 1973 Bronx’ta doğum günü partisinde )

Hip hop müziği veya rap müziği , Müzikal bir tür ve bir kültür olarak hip hop 1970’lerde blok partileriyle New York’ta giderek daha popüler hale geldi , özellikle Bronx’ta yaşayan Afro-Amerikalı gençler arasında oluşan bir müzik türüdür . Rap müzik inkar edilemez bir şekilde bugüne kadarki en popüler müzik türlerinden biridir . Peki bu müzik türü nasıl oluştu .
RnB , caz, blues ve Rap Afrika kökenli Amerika’lıların ürettiği müzik türleridir .
Rap müziği bir anda oluşmadı . Onun oluşmasına neden olan etkenler Afrika kökenli Amerika’lıların yaşantıları ve kendi müzikleri olan Rnb , caz ve blues gibi müzik türlerinin etkisiyle ,yaşam tarzlarıyla . Genellikle hayata karşı duruşlarıyla başladı .
Her zaman neşeli olmayı başaran , neşe kaynağı arayışında olan Afro-amerikalılar bunu müzikle çok güzel yansıtabildiklerini farkettiler .
1955 yılında Rudy Ray Moore adında bir komedyen argo ve küfürler içeren ritim ve blues şarkıları kaydederek Afrika kökenli Amerika’lıların beğenisi topladı . 1955 – 1962 yılları arasında 5 şarkı kaydetti 1959 – 1962 – 1964 yıllarında da komedi albümleriyle devam etti .
1970’te Los Angeles’ta dünyaca ünlü Dolphin’s of Hollywood plak mağazasında çalıştığı zamanlarda , Rico adlı yerel bir adam tarafından anlatılan “Dolemite” ın müstehcen hikayelerini duymaya başladı. Moore hikayeleri kaydetmeye başladı ve kulübünde ve kayıtlarında “Dolemite” rolünü üstlendi. [10] 1970–71’de üç albümünü kaydetti.
Uzun lafın kısası bu üç albüm çok sevildi ve Afrika kökenli Amerikalı’larda büyük etki bıraktı .
Rudy Ray Moore’un kayıtları genellikle küfür dolu kafiye şiiri şeklindeydi .
Daha sonraları Rudy Ray Moore ‘the Godfather of Rap ‘ takma adını kazandı .
Yeni bir müzik türünün temelleri zamanla oluşuyordu
Hip hop Bronx’ta bir doğum günü partisinde doğdu
11 Ağustos 1973’te Bronx’ta, New York tarihi parti yapılacaktı. ilk rap DJ’i ve hip hop’un kurucu babası olarak adlandırılan DJ Kool Herc , Clive Cample ve kız kardeşi Cindy, binalarının dinlenme odasında okul partilerine ev sahipliği yapmaya başladı. Bugün Hip-Hop olarak bildiğimiz yeni bir kültürün başlangıcı bu buluşmaydı. DJ Kool Herc’in setinde “merry go round” diye yeni bir teknik denedi. James Brown plağının “Clap your hands” sesinin aynı bölümünü oynayan iki pikap kullandı. Bir pikap bölümü oynatmayı bitirdiğinde diğer pikapa geçecek ve aynı bölümü çalacaktır. Bu, şarkının bu bölümünü istediği sürece genişletmesine izin verdi. Bu teknik şimdi döngü olarak adlandırılmaktadır ve neredeyse her vuruşta plak üreticileri tarafından kullanılmaktadır.
DJ Kool Herc Dj’lik yapmaya devam ederken partiyi canlı tutmak için mikrofonda konuşmanın önemli olduğunu fark etti. Kalabalığın taleplerini yerine getirmek için bu partilerin ilk özel MC’si olmak üzere iyi arkadaşı Coke La Rock’la beraber partiyi coşturdular. Bu Coke La Rock’ı Hip-Hop’daki ilk rapçi yaptı ve bugün Rap müzik olarak bildiğimiz yeni bir müzik türü doğdu.
Bununla birlikte, hip-hop müziği, büyük ölçüde hip-hop’un doğumu sırasında yoksulluk ve getto mahallelerinin dışında kabul görmemesi nedeniyle radyo veya televizyonun 1979’a kadar çalması için resmi olarak kaydedilmedi.
Rap müziğini nihayet 1979’da ana akım tanımaya ulaştı. Ticari olarak piyasaya sürülen ilk rap şarkısı Fatback Band’in “King Tim III (Personality Jock)” idi . Ancak bu şarkı kasetin b-tarafına itildi, ancak kulüplerden büyük bir yanıt aldıktan sonra daha sonra a-tarafında yayınlandı ve r & b listelerinde en iyi 30. hit oldu.
DJ Kool Herc , Grandmaster Flash the Furious Five, Fab Beş Freddy , Marley Marl , Afrika Bambaataa ,Kool Moe Dee , Kurtis Blow , Doug E. Fresh , Whodini , Warp 9 , The Fat Boys ve Spoonie Gee . Sugarhill Gang’ın 1979 şarkısı ” Rapper’s Delight ” yaygınlaşan ilk hip hop kayıdı olarak kabul ediliyor. 1980’lerde, tür daha karmaşık stiller geliştirdikçe hip-hop çeşitliliğini arttırdı. 1980’lerden önce, hip hop müziği büyük ölçüde Amerika Birleşik Devletleri’nde sınırlıydı. Bununla birlikte, 1980’lerde düzinelerce ülkede müzik sahnelerine yayılmaya başladı, bunların çoğu hip hop’u yeni alt türler yaratmak için yerel stillerle karıştırdı.
1983-84 yıllarında Run-DMC ve LL Cool J’nin ilk kayıtları ile ortaya çıkan ikinci hip hop müziği dalgasıydı . Altın çağ hip hop dönemi 1980’lerin ortalarında ve 1990’ların arasındaki yenilikçi dönemdi. Bu dönemdeki önemli sanatçılar arasında Juice Crew , Public Enemy , Eric B. & Rakim , Boogie Down Productions ve KRS-One , EPMD , Slick Rick , Beastie Boys , Kool G Rap , Big Daddy Kane , Ultramagnetik MC’s , De La Soulve , A Tribe Called Quest gibi isimler yer alıyor .
Gangsta rap , genellikle Afrikalı-Amerikalı gençlerin şiddetli yaşam tarzlarına ve fakirleşmiş koşullarına odaklanan bir hip hop alt türüdür . Schoolly D , NWA , Ice-T , Ice Cube ve Geto Boys , political rap’in politik ve sosyal yorumunu gangsta rapinde bulunan suç unsurları ve suç hikayeleriyle karıştırmakla bilinen kilit kurucu sanatçılar oldular .

1 views

admin

Recent Posts

6 şubat Bölüm 3 | Kutup yıldızının gizemi

6 şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Türkiye depreminin şifrelerini 2 farklı video ile paylaşmıştım . Bu…

11 ay ago

Türkiye depremi şifreleri bölüm 2

https://www.youtube.com/watch?v=H0ftAxKXZ9U Türkiye depremi şifreleri aslında tek bir video olacaktı niyetim o şekildeydi fakat çok uzun…

1 sene ago

Türkiye depremi şifreleri – Kahramanmaraş depremi yıllar öncesinden planlandı

Deprem önceden tahmin edilebilir mi ? Amerika’nın Jeoloji Araştırmaları kurumu (USGS) depremlerin önceden tahmin edilemeyeceğini…

1 sene ago

Bir Asteroid Mi Çarpacak ? Böyle bir kehanet var | Nasa Dart görevi nedir

https://youtu.be/rowtku9UDC4 Son yıllarda dünyaya asteroid çarpacağına dair birçok haber yapıldığını fark etmişsinizdir . Bu haberlerin…

2 sene ago

Bir Asteroid Mi Çarpacak ? Böyle bir kehanet var | Nasa Dart görevi nedir

Son yıllarda dünyaya asteroid çarpacağına dair birçok haber yapıldığını fark etmişsinizdir . Bu haberlerin aslında…

2 sene ago

Elon Musk John Connor Mı ? 6. Kitlesel Yok Oluş Mu !

Elon Musk John Connor Mı ? 6. Kitlesel Yok Oluş Mu ! https://www.youtube.com/watch?v=C7-vW0pzXxI İnsanlığın geleceği…

2 sene ago